Pages

ponedjeljak, 9. lipnja 2014.

Muškarci - Mali savjeti za ljepotu muškarca


Ljepota i zdravlje su usko povezani. Izgledati lijepo znači i djelovati zdravo. Zdrav izgled i zdravlje je u modi u muškoj i ženskoj populaciji.

Kažu da je zdravlje uslov za uspjeh kad je u pitanju poslovni i profesionalni i privatni životni cilj.

Danas se od muškaraca očekuje da izgledaju dobro – te slijedom toga svaki muškarac može izdvojiti nekoliko minuta na dan kako bi što dulje izgledao mladoliko i ostario sa stilom.

Evo i nekoliko malih savjeta

Najvažnije za ljepotu je zdrav izgled kože pri čemu je hidratacija kože i manikura u životu muškarca prvi korak i redovna aktivnost:

1. Svako jutro pripremite kožu za vjetar, kišu ili sunce nanošenjem kreme primjerene vašem tipu kože.

2. Popravite obrve pincetom kako bi izgledale uredno.

3. Dobro je koristiti i kreme za samotamnjenje.

4. Koristite noćnu kremu za područje oko očiju protiv bora i otečenih podočnjaka.

5. Redovan posjet pedikeru – za glatke pete i protiv grebanja partnerice u postelji.

6. Depilacija prsa i drugih dijelova tijela sve je više u modi, no umjesto brijanja žiletom kod kuće, savjetuje se otići kozmetičaru.

Tako će se izbjeći bolno urastanje dlačica koje izazivaju osip i akne te oštra stazica novih dlačica. Dlačice na leđima, nosu i ušima nijedan muškarac si ne smije dopustiti - pa ih je najbolje riješiti čupanjem pincetom ili epilacijom / vrućim voskom – no i to je ipak, najbolje prepustiti stručnjacima.

7. Četverodnevna brada može izgledati boemski ili muževno, ali najčešće djeluje neuredno. Kako bi žilet osigurao glatkoću lica poput “bebine guze”, najbolje ju je pripremiti brijaćim aparatom, upotrijebiti preparate za brijanje na bazi ulja i gelova, a balzam bez alkohola će ublažiti iritaciju.

Šta žene vole na njegovanom muškarcu

Osim mirisa svježe opranog i parfimiranog muškog tijela, žene najviše vole uredne nokte. Možete ih lakirati u mat bezbojno ili u ružičasto i hraniti proteinima, no za prvi korak najbolje je posjetiti stručnjaka koji će ih oblikovati.

Mnogi muškarci ponosno pokazuju svoje pepeljaste pramenove, a drugi su skloni nekoliko neposlušnih sijedih kod frizera oboje u prirodnu nijansu kose. Potpuno sijedu kosu najbolje je šišati što kraće te ne bojati bez savjetovanja s frizerom.

Na poslu ipak bolje prolaze njegovani i lijepi

Ljudi prosječnog izgleda moraju biti 40 posto pametniji od vrlo privlačnih da bi imali jednaku plaću na sličnim poslovima, pokazuje istraživanje Sveučilišta Yale. Pretpostavlja se da je to i zato što su samopouzdaniji pa češće traže povišicu.

Nema komentara:

Objavi komentar