Pages

ponedjeljak, 2. lipnja 2014.

Maska protiv bubuljica



Šargarepa
  Bogate vitaminom A, šargarepe su odlične za smanjenje ožiljaka nastalih od akni i uklanjanje crvenila. Veliku šargarepu prvo isecite na veće komade, pa je izmiksajte u blenderu dok ne dobijete homogenu smesu.Možete da dodate i malo brašna ako procenite da nije dovoljno gusta da biste je naneli na lice. Premažite lice, a naročito inficirana područja, i ostavite da deluje barem 10 minuta. Isperite mlakom vodom i nežno posušite kožu.
Za postizanje boljih rezultata ovo pakovanje stavljajte svakodnevno.






Jogurt 
 Pomešajte 4 kašike jogurta sa 2 kašike brašna i nanesite smesu na prethodno oprano lice. Posle 15 minuta umijte se hladnom vodom. Ovo pakovanje, koje se pokazalo dobrim u lečenju bubuljica, istovremeno hrani kožu i pomaže pri otklanjanju mrtvih ćelija.

Jabuke i med za suvu kožu
Ovu masku je takođe veoma jednostavno napraviti. Dovoljno je da izrendate pola jabuke i pomešate je sa 4 kašike meda. Pakovanje je idealno za dnevnu upotrebu. Držite ga 15 minuta pa isperite mlakom vodom.


Soda bikarbona
 Pomešajte sodu bikarbonu sa onoliko vode koliko je potrebno da smesa ne bude ni retka ni previše gusta za nanošenje. Namažite njome očišćeno lice i sačekajte da se potpuno osuši pre nego što je isperete toplom vodom. Kao većina sredstva protiv bubuljica, i ovo se nanosi svakoga dana, ali kožu nećete iziritirati ako ga budete upotrebljavali 3-4 puta nedeljno .

Nema komentara:

Objavi komentar