Social Icons

Featured Posts

Tip muškarca za kojeg se vrijedi udati!

nedjelja, 1. lipnja 2014.



Uzbudljiva karijera, divan dom, seksi suprug i podrazumijeva se, mala dječica. Ovo je moderna definicija ideala imati sve, i za razliku od naših baka, pa čak i naših majki, obećano nam je da je to izvodljivo. Ali, da li je moguće u okvirima našeg sadašnjeg sistema to dobiti od života? I da li, ako nismo dio toga, treba da se osjećamo neuspješno, prenosi Cosmopolitan.rs.
Žene se kao po pravilu suočavaju sa izborom između karijere i ispunjenog porodičnog života. Možda ne postoji magična formula, ali definitivno postoji način da imate i jedno i drugo. Rješenje je u vašem partneru. Odnosno, u izboru partnera koji će biti vaš voljeni suprug i otac vaše djece.
Kvalitetan muškarac dijeli kućne i druge porodične dužnosti ravnopravno sa svojom partnerkom, tako da nijedno ne mora da žrtvuje svoju karijeru. A vjerovali ili ne, postoji velika šansa da ćete uspjeti da pronađete takvog muškarca.

Normalac

Novija istraživanja otkrivaju da 67 odsto milenijumskih muškaraca radije bira moderan, egalitaran model braka, u kome i muž i žena rade i zajedno se brinu o domu i djeci, od tradicionalnog, gdje muškarac radi, a žena ostaje kod kuće. Iskreno, razočarani smo što taj procenat nije veći. Mada je svakako dobro da postoji iznenađujući povratak na stare tradicionalne vrijednosti.

Zapravo, njihovi roditelji su bili prvi koji su zamutili precizne granice uloga polova, a mnogi su se i razveli. Po njihovom mišljenju, povratak na stari poredak stvari je od suštinskog značaja za dobro partnerstvo. Ovi momci su bar iskreni u pogledu svojih stavova. Mnogo je teže prozreti onih 67 odsto koji zagovaraju ravnopravnost, ali ne shvataju šta to suštinski znači.

50-50 folirant

Na prvi pogled, partnerstvo pola-pola djeluje sjajno: dvije plate, dva podjednako posvećena roditelja, dvije osobe koje slažu veš... U čemu je caka? Postoji neusaglašenost između priče muškarca i njegovog stvarnog ponašanja. Velika većina njih zapravo misli: Podržavaću te u tome što želiš da radiš sve dok to ne utiče pretjerano na mene. Ali, ako beba povrati u tri ujutru, lažni egalitarista se neće izvući iz kreveta da očisti nered, naročito ako zarađuje više od vas.

Postoji određeno uvjerenje da novac i kućni poslovi funkcionišu u pravolinijskoj suprotstavljenosti - ko zarađuje više, taj radi manje. Čak i ako ste vi glavni izdržavalac porodice, to vas neće poštedjeti pranja sudova.
Duh vremena i dalje nastavlja da promoviše tradicionalne uloge polova. To se odražava u reklamama za čišćenje, toga ima u knjigama koje čitamo, u kućama drugih parova koje posjećujemo... Uloga žene koja podrazumijeva domaćicu je uloga koju znate da obavljate zato što stalno gledate njeno izvođenje. Kao posljedicu, imamo veliki broj žena koje na kraju jednostavno prihvate taj put.



Pronađite Pravog

Dobra vijest je da pravi muškarci postoje oko nas i otkrivaju svoje pravo lice na nekoliko načina. Kao prvo, oni umiju da se nose sa razočaranjima i neprijatnostima. Ako vam nešto iskrsne na poslu i morate da otkažete viđanje sa njim, on će to razumjeti. To je znak da on poštuje činjenicu da vi imate bogat život koji nema veze sa njim. Ovi muškarci pokazuju interesovanje za vašu karijeru.

On bi trebalo da bude zainteresovan, čak i kada to nikako ne utiče na njega. Kada muškarac zaista cijeni vaše uspjehe koji nemaju dodirne tačke sa njim, on neće pretpostavljati da vi treba da skuvate svaki obrok i preuzmete na sebe rukovođenje domaćinstvom. Da, pola vremena ćete vi biti ta koja će gasiti porodične požare... ali i on će: istinskih 50-50.


cosmopolitan.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

 
Pokreće Blogger.

Sample Text

Followers