Pages

nedjelja, 26. listopada 2014.

Brzo i lako- Boranija sa paradajzom



Boranija je  povrće najbogatije hranjivim tvarima zbog visokog sadržaja bjelančevina i ugljikohidrata.
Može se pripremati na puno načina, a samim kuhanjem ne uništava se bogatstvo vrijednih sastojaka.  Predlažemo da probate sa paradajzom.


U malo širu  posuda za kuhanje, može i wok tavu  zagrijte  ulje i nabacite sitno narezan luk. Kad se  luk prodinsta, dodajte boraniju te u pokrivenoj posudi pirjajte na laganoj vatri 5 do 10 minuta uz povremeno miješanje.



Za to vrijem paradajz narežite na  kockice i dodajte boraniji. Dodajte začine i kuhajte još 15-ak minuta dok boranija  ne omekša. Na kraju pospite peršunom i poslužite.  Možete dodati pavlaku ili naribati  tvrdog punomasnog sira.

Nema komentara:

Objavi komentar