Social Icons

Featured Posts

Jagoda - Maske za lijepu, čistu i mlađu kožu

ponedjeljak, 9. lipnja 2014.

Sigurno ćete jagodu pronaći u popisu sastojaka mnogih krema. Jagoda se koristi za mnoge tretmane zbog svojih velikih kvaliteta. Jagoda je dobra za lice jer je bogata antioksidansima. Ovi antioksidansi oslobađaju sve toksine iz naše kože i uklanjaju štetne slobodne radikale.

Jagoda

Jagoda je super za lice i ako se primijeni sama. Uzmite pola šoljice pirea jagoda i primijeniti ga na lice. Ostavite smjesu  minimalno 15-20 minuta na vašem licu, a zatim nježno isperite hladnom vodom.

Jagoda i limun
Ovo je još jedan od najboljih prirodnih metoda za njegu kože. Kombinacija limuna i jagode je vrlo dobra za lice. Uzmite pola šoljice pire jagoda i onda iscijedite limun u njega. Nanesite mješavinu na lice i ostavite 10 minuta. Isperite i vaša koža će biti lijepa i glatka.
 


Jagoda i med

Uzmite 2-3 kašike pirea jagoda i pomiješajte ih sa 1 kašikom meda. Nanesite smjesu na lice, a zatim isperite nakon 20 minuta. Učinite to jednom ili dva puta sedmično kako bi dobili blistavu kožu.

Jagoda i kukuruzno brašno

Ova prirodna maska je super za piling kože. Dodajte 1 kašiku kukuruznog brašna u pola šoljice pire jagoda. Nanesite na kožu i ostavite 10 minuta. Isperite masku za lice sa hladnom vodom nježno masirajući u smjeru kazaljke na satu, a zatim u suprotnom smjeru kazaljke na satu. To će ukloniti sve mitesere na vašem licu, a istovremeno će prirodni sastojci u jagodi dodati rumenilo vašem licu.

Jagoda i jogurt

Uzmite 3-4 kašike pirea jagoda i pomiješajte ga sa  1-2 kašike jogurta. Nanesite ga na cijelo lice i isperite nakon 15 minuta. Nježno masirajte kožu nakon pranja. Jagoda će učiniti da vaše lice izgleda mlađe.

Nema komentara:

Objavi komentar

 
Pokreće Blogger.

Sample Text

Followers