Social Icons

Featured Posts

Kosa - Savjeti za bujniju i ljepšu kosu

ponedjeljak, 9. lipnja 2014.

Nemaju sve žene prirodno gustu i raskošnu kosu. Ali, ako već priroda nije bila blagonaklona prema vama, potrudite se sami da postignete frizuru o kojoj maštate.

Donosimo vam nekoliko savjeta uz koje vaša kosa može izgledati ljepše i bujnije

Pravilno pranje 
Izaberite šampon za volumen, te se prilikom pranja fokusirajte na masiranje vlasišta. Vrhovima prstiju kružnim pokretima masirajte vlasište kako biste uklonili odumrle stanice i nakupljenu masnoću i nečistoću.

Pravilna njega kose
Izaberite šampon koji ne sadrži sulfate, jer takav proizvod ima manje snažnih hemikalija. Ako vam je kosa izrazito suha, koristite regenerator sa dubinskim djelovanjem ili noja koji se ne ispira. Jednom sedmično na kosu obavezno nanesite hranjivu masku. Dobar izbor su i tretmani vrućim uljem koji će hidrirati kosu, osnažiti je, te joj obezbijediti sjaj.

Šišanje
Ako imate tanku kosu, potrebna vam je stepenasta frizura koja će vam obezbijediti više teksture. Šiške i bob frizura stvaraju dojam gušće kose.

Feniranje 
Prilikom feniranja potrudite se da kosu što više odužete od korijena. Nakon feniranja glavu okrenite nadole, te je tako kratko sušite kako biste je dodatno podigli od korijena, te kreirali utisak gustoće i volumena.

Nema komentara:

Objavi komentar

 
Pokreće Blogger.

Sample Text

Followers