Social Icons

Featured Posts

Čudotvorna biljka - liječenje efikasnije od hemoterapije

ponedjeljak, 2. ožujka 2015.

Čaj od maslačka djeluje na rakom zahvaćene stanice tako da se one raspadaju u 48 sati, a za to vrijeme nijedna nova zdrava stanica u organizmu ne "obolijeva"


Ova nepravedno zapostavljena biljka, često smatrana korovom, ima mnogo ljekovitih svojstava, a potrebno ju je samo ubrati na čistim obroncima, daleko od prometnica i onečišćenja. Iako su naše bake radile sirupe od cvjetova maslačaka znajući da sadrži mnoge ljekovite supstancije, ono što sigurno nisu znale jest da korijen maslačka može pomoći oboljelima od raka. Znanstvenici su otkrili da korijen ove biljke djeluje "bolje" od kemoterapije jer ona "ubija" sve stanice, a korijen maslačka samo zahvaćene karcinomom.


Osim što ima diuretska svojstva, potiče izlučivanje žuči, čisti jetra, pomaže kod alergija i smanjuje kolesterol. Sadrži iznimno važne vitamine i minerale kao što su vitamin B6, tiamin, riboflavin, vitamin C, željezo, kalcij, kalij, folnu kiselinu i magnezij. Sadrži i do 535% potrebnog dnevnog unosa vitamina K i oko 110% preporučenog dnevnog unosa vitamina A. To su sve činjenice o ovoj biljci koje su poznate godinama. No, novija istraživanja bacila su potpuno novo svjetlo na maslačak.

Čudotvorni čaj od maslačka

Na sveučilištu Windsor u Kanadi provedeno je inicijalno istraživanje na Odsjeku za kemiju i biokemiju, a rezultati daju novu nadu oboljelima od raka. Otkriveno je da korijen maslačka učinkovito "ubija" stanice zahvaćene karcinomom bez ikakvih štetnih djelovanja na ostale stanice u organizmu, objavljeno je na portalu Natural News. Čaj maslačka djeluje na zahvaćene stanice na način da se one raspadaju unutar 48 sati, a za to vrijeme nijedna nova zdrava stanica u organizmu ne "obolijeva", pokazalo je istraživanje. Zaključeno je da kontinuirani tretmani s korijenom maslačka mogu uništiti većinu rakom zahvaćenih stanica kod oboljelih, a zbog ovih neočekivanih rezultata tim istraživača dobio je dodatnu potporu da nastavi s istraživanjima ove čudotvorne biljke.







John di Carlo, 72-godišnjak je koji se osobno uvjerio u ljekovitost maslačka, prošao je intenzivne i "agresivne" tretmane kemoterapije u borbi za zdravlje, a na liječenju je bio pune tri godine prije nego su ga liječnici pustili kući da provede posljednje dane sa svojim najbližima. S obzirom na to da su liječnici imali sve manje alternativa u pronalasku funkcionalnog rješenja u borbi protiv njegove bolesti, predloženo mu je da pije čaj od korijena maslačka kao posljednju slamku spasa. Nakon samo četiri mjeseca, piše Natural News, ovaj čovjek doživio je remisiju bolesti (djelomično ili potpuno povlačenje bolesti).

Kako ga pripremiti

Početak aprila je idealno vrijeme za branje maslačka. Uputite se izvan grada, na područja daleko od prometnica i uživajte u prirodi i branju.

Cijelu biljku najlakše je  ubrati tako da pod njezin korijen zavučete nož i izvučete biljku s korijenom jer su svi dijelovi ove samonikle biljke vrlo ljekoviti.

Lišće maslačka (radič) pripremite na salatu. Odlična je kombinacija uz kuhana jaja i krumpir, a po vitaminskom bogatstvu nadmašuje špinat i rajčicu. Osim što ima diuretska svojstva, potiče stvaranje žuči, čisti jetru, pomaže kod alergija i smanjuje kolesterol te se preporučuje kao dodatak prehrani trudnicama i ženama u postmenopauzi, piše AlternativaZaVas. Maslačak sadrži više karotena od mrkve i odličan je izvor različitih minerala i vitamina.

Stabljike maslačka pospješuju rastvaranje žuči, reguliraju metabolizam te pročišćavaju krv i želudac. Narodna ih medicina preporučuje protiv dijabetesa i mlijeko iz stabljike poznato je za uklanjanje bradavica. Iako neki vjeruju da je "mlijeko" maslačka otrovno, to nije točno i istina je potpuno suprotna. Vrlo je ljekovito.

Sirup

Od cvjetova ove biljke dobiva se sirup, koji ponekad nazivaju i medom.  Taj sirup čisti i jača krv i probavu, a pomaže i kod kašlja.  Sada je pravo vrijeme da zakoračite u prirodu i pribavite si maslačak.

Priprema:

Uberite oko 400 žutih cvjetova maslačka. Prelijte ih s 3 litre hladne vode i ubacite na kriške narezana 4 limuna i 4 naranče. Ostavite 24 sata. Nakon toga kroz gazu procijedite da ne ostanu mrvice i prebacite tekućinu u lonac. Dodajte 2 kilograma šećera i, uz često miješanje, kuhajte otprilike sat i pol nakon što tekućina proključa. Trebali biste dobiti gušći sirup.

Zatim smanjite vatru i dobiveni vrući sirup prelijte u tople staklenke koje ste prije toga sterilizirali. Zatvorite. Sirup je gušće teksture pa se često naziva i medom. Odličan je za uklanjanje simptoma prehlade, kašlja, bronhitisa... Uzimajte ga na žličicu. Odličan je i za djecu pa se ne bojte davati ga svojim mališanima svaki dan.




Čaj od cvjetova
Možete pripremiti i čaj. Uberite cvjetove i osušite ih na zraku. Od osušenih cvjetova napravite čaj i pijte ga uvijek svježe pripremljenog. Možete u njega dodati i med, čime ćete dodatno obogatiti ljekovitost čaja, ali nemojte zaboraviti da se med nikada ne stavlja u čaj dok je vruć niti metalnom žlicom. Koristite drvenu ili plastičnu.

Korijen maslačka liječi rak

Da je ova biljka toliko ljekovita, ne tako davno su otkrili i znanstvenici koji su izvijestili da se korijenom maslačka može izliječiti rak.  Ako želimo čuvati korijen maslačka, potrebno ga je osušiti. Prije sušenja, korijenje treba pažljivo oguliti i izrezati na jednake manje komadiće. Nakon toga se korijen maslačka suši na svježem zraku. Korijen maslačka raširite na podlozi, na suhom i hladnom mjestu s dobrim protokom zraka. Korijen će se osušiti u razdoblju od 3 do 14 dana, a prepoznat ćete da je osušen kada postane krhak pod prstima. Suhi korijen maslačka zadržava ljekovita svojstva ovako osušen i do godinu dana, uz čuvanje u staklenci na suhom i tamnom mjestu.

Korijen maslačka čisti jetru, žuč, bubrege i limfu te potiče bubrege da toksine kroz urin šalju van iz tijela. Ovaj korijen koristi se i za liječenje mnogih bolesti, poput opstipacije (op.a. zatvor), čisti kožu od akni, edema i slično, liječi artritis, reumu, hepatitis, žučni kamenac...



Korijen maslačka je izrazito dobar za ženska oboljenja, posebno u prevenciji i liječenju različitih bolesti dojki, poput ciste, karcinoma, raznih tumora, nateknutih grudi i problema s dojenjem i majčinim mlijekom.

Da bi se iskoristio puni potencijal korijena maslačka, najbolje ga je koristiti kao dekokciju ili tinkturu, piše Narodnilijek.com

Recept za dekokciju je sljedeći: pomiješajte 30 grama suhog korijena maslačka sa 60 grama svježeg te smjesu prelijte sa 2,5 decilitara vode u što dodate prstohvat soli. Pustite tekućinu da provri, prekrijte posudu i lagano kuhajte 20 minuta. Nakon kuhanja, sadržaj procijedite, te pijte po tri šalice "čaja" dnevno.

Čaj od korijenja i lišća maslačka

Stavite šaku svježeg korijena i/ili lišća maslačka na litru vruće vode. Procijedite nakon deset minuta.

Pijte 3 šalice dnevno.


izvor: vecernji.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

 
Pokreće Blogger.

Sample Text

Followers