Social Icons

Featured Posts

Namirnice sa najviše željeza

petak, 30. svibnja 2014.

Iako postoji željezo koje se može kupiti kao dodatak prehrani, uvijek je bolje nadoknaditi ga hranom. Kako biste to učinili, morate znati u kojim se namirnicama krije dragocjeno željezo.



Dvanaest kamenica, 7 mg željeza
Sjajna vijest za ljude koji uživaju u plodovima mora i ne vole crveno meso - kamenice su pune željeza i cinka, a imaju malo kalorija!

Šalica kuhane blitve, 2,53 mg željeza

Kuhanje povećava količinu željeza u tamnozelenom povrću pa tako i prisutnost vitamina C. Budite pametni pa dodajte limunov sok kako bi se povećala apsorpcija željeza.

Stopedeset grama odreska (steaka), 5,55 mg željeza
Odrezak je dobar izvor željeza, ali nemojte pretjerivati. Držite se komada od 150 grama ili komada koji nije veći od vašeg dlana.

Stošezdeset grama janjećeg filea, 5,55 mg željeza
Kao i govedina, nemasna janjetina još je jedan dobar izvor željeza. Ali opet, morate paziti na količinu – birajte manje komade.




Trideset grama indijskih oraščića, 1,5 mg željeza

Količina željeza u indijskim oraščićima možda se ne čini velika, ali kad se to zbroji, dobije se sasvim pristojna i zdrava količina. Kombinirajte ih sa spomenutim mesom ili povrćem, jer to je ukusna i zdrava kombinacija.

Dvadeset malih dagnji, 15 mg željeza
Dagnje je lako kuhati, jeftine su i sjajan su izvor željeza. Usto, sadržavaju i selen te vitamin B12. Ukratko – vrlo zdrava namirnica!




Dva velika jaja, 2 mg željeza
Kada je riječ o hranjivim tvarima, jaja su supernamirnica. Ona manja sadržavaju manje količine željeza, a ona veća sadržavaju veće količine željeza. Poanta je to da su dobar izvor važnog željeza.

Šalica soka od šljiva, 3,15 mg željeza
Brz, jednostavan i ukusan način za dobivanje željene doze željeza je sok od šljiva. Ali ne morate samo piti sok; možete i jesti šljive koje skrivaju pravo bogatstvo željeza.









Nema komentara:

Objavi komentar

 
Pokreće Blogger.

Sample Text

Followers