Veoma brz i sočan kolač od kokosa bez jaja
utorak, 7. listopada 2014.
Sastojci:
● 1 čaša tecnog jogurta
● 1 čaša mleka
● 1 čaša ulja
● 1 čaša kokosa
● 1 vanil šećer
● 2 čaše šećera
● 2 čaše brašna
● 1 kasičica praška za pecivo
Glazura:
● 100 g čokolade
● 3 kašike ulja
Priprema:
Sve sastojke izmjerite čašom od 2 dl, a zatim ih redom kako su navedeni varjačom umiješajte. Nije loše prije miješenja ostaviti par minuta da šećer odstoji u mlijeku, kako bi se počeo topiti.
Kad pomiješate sastojke, smjesu ulijte u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje manjih dimenzija (20×17 cm) i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stepeni, nekih tridesetak minuta.
Provjerite čačkalicom da li je kolač pečen.
Na pari, ili tihoj vatri, otopite čokoladu sa uljem i prelijte preko kolača. Čim se glazura stegne mozete ga rezati i servirati.
Oznake:
Hrana
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar