Social Icons

Featured Posts

Savršena i prirodna njega kose

nedjelja, 14. prosinca 2014.




Najbolja ulja za njegu kose

Kako dolazi j i zima, mnoge se žene žale na česte probleme sa suhom, ispucalom i nezdravom kosom. U posljednje vrijeme sve popularnija postaju biljna ulja za kosu, i to s razlogom. Osim što  su prirodna, ulja i savršeno njeguju svaki tip kose.

Arganovo, kokosovo, ulje avokada, masline ili kaktusa, sve su to prirodni lijekovi koji čine kosu sjajnom, mekom i zdravom. Ulja za kosu također pomažu zaštititi kosu od raznih nezdravih tretmana poput peglanja i sušenja kose fenom.

Njegovanje kose uljima daje izuzetno dobre rezultate, s najboljom formulom za brži rast jače i zdravije kose. Ulje možete koristiti kao masku, tako da nanesete prije spavanja i ostavite preko noći da djeluje na kosi. Osim toga, ulja za kosu se mogu koristiti i kao završni tretman za njegu, poput balzama koji se nanosi nakon pranja, bez ispiranja.

Korištenje ulja u njezi kose ima brojne prednosti: kosi daje vlagu, uklanja perut, poboljšava volumen, uklanja suhoću kose i čini ju jačom.

Ipak, važno je da odaberete pravo ulje, ovisno o tipu kose koji imate i problemima koji vas muče. U nastavku pročitajte čemu služi pojedina vrsta ulja i koje će najviše odgovarati vašoj kosi.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje štiti kosu i jedno je od najboljih ulja za brži rast kose. Potiče rast folikula, hrani i regenerira kosu. Glavni sastojak kokosovog ulja je laurinska kiselina, koja ima snažno antivirusno i antibakterijsko djelovanje te štiti kosu od lomljenja. Također, kosi daje potrebnu vlagu što sprečava isušivanje kose. Osim laurinske kiseline, kokosovo ulje sadrži i mnoge druge hranjive tvari poput vitamina E, vitamina K i željeza.

Redovita uporaba kokosovog ulja za masažu kose i vlasišta poboljšava protok krvi, a također se kokosovo ulje može koristiti i kao maska za kosu. Nanesite ulje prije spavanja, ostavite preko noći te ujutro operite kosu. Osim toga, kokosovo se ulje može koristiti i kao regenerator. Vaša će kosa biti sjajna i nahranjena.

Maslinovo ulje

Maslinovo se ulje već odavno koristi za njegu i rješavanje brojnih problema s kosom. Potiče rast kose, uklanja perut i suhoću kose. Ima antibakterijsko djelovanje i osobito je pogodno za njegu tanke kose.

Maslinovo se ulje može koristiti slično kao i kokosovo ulje, kao maska za kosu preko noći ili pak kao regenerator. Također, ako imate suhu kosu možete koristiti maslinovo ulje kao završni korak u njezi kose, poput balzama koji se ne ispire. Osobito je pogodno za korištenje tijekom zimske sezone kada je kosa sklona isušivanju.

Avokadovo ulje

Vitamini A. E i D koje avokadovo ulje sadrži pomažu u njezi kose i čine ju podatnijom. Avokadovo će ulje suhoj kosi dati živahnost i vitalnost. Također, štiti kosu od sunca i ima protuupalno djelovanje. Vlaži kosu i može se koristiti kao prirodni regenerator. Štiti kosu od djelovanja štetnih proizvoda poput gelova i lakova za kosu.

Najbolje je avokadovo ulje koristiti pola sata prije pranja. Također, savršeno je za regeneriranje kose.

Kaktusovo ulje

Kaktusovo je ulje bogato omega masnim kiselinama i upravo je iz tog razloga savršeno za njegu kose. Potiče rast kose i sprečava njezino opadanje. Koristite ovo ulje prije pranja, kao pakung i vaša će kosa biti bujna i hidratizirana.

Ovo ulje možete koristiti svakodnevno za njegu i zaštitu kose, a najbolje ga je ravnomjerno nanositi po cijeloj dužini kose, od korijena do vrhova.

izvor:zena.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

 
Pokreće Blogger.

Sample Text

Followers