Na jednostavan način ispecite sočno i meko pile
utorak, 4. studenoga 2014.
Sastojci:
jedno pile od oko jednog kilograma
maslinovo ulje ili omekšani maslac
1 kašika soli
papar
limun, prema želji
svježe začinsko bilje, ono koje najviše volite
češanj češnjaka
Priprema:
Pećnicu je potrebno zagrijati na 230 stupnjeva Celzijevih, a zatim stavite sve sastojke na jedno mjesto i krenite s pripremom. Ako čistite pile sami, sve unutarnje organe možete spremiti za kuhanje juhe ili temeljca.
Inače ga je dovoljno samo oprati pa posušiti papirnatim ručnicima od viška vode. Utrljajte maslac ili maslinovo ulje pa izdašno posolite. Ako se pitate zašto prvo ulje pa sol, to je zato što će se sol bolje zadržati i tako će korica na mesu biti hrskavija, tvrde kulinarski magovi sa stranica The Kitchen. Opcionalne namirnice poput limuna, češnjaka i začina stavite u unutrašnjost pileta, a prsa u posudi za pečenje trebaju stajati prema gore. Kada se pećnica zagrije, smanjite temperaturu na 200 stupnjeva i pecite oko 50 minuta ili još malo dulje ako vam se čini da nije gotovo.
Od raznih limova ili vatrostalnih posuda za pečenje, najbolje je koristiti ono što imate. Bitno je da posuda bude za pečenje u pećnici, a sama priprema puno je važnija.
Olakotni trenutak svakako je to što u veću posudu možete dodati krumpir i razno povrće pa ispeći sve zajedno i uštedjeti još koju minutu više.
Nakon što se ispeklo, pile stavite na dasku za rezanje pa pustite da odstoji 15 minuta. Za to vrijeme taman stignete složiti salatu ili postaviti stol. Ostatke pileta u hladnjaku možete držati do pet dana, a u zamrzivaču oko tri mjeseca.
autor:M.C
Oznake:
Hrana
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar