Social Icons

Featured Posts

Brzi čokoladni kolač

utorak, 7. listopada 2014.



Sastojci:

    ● 2 šolje šećera
    ● 1 i 3/4 šolje brašna
    ● 3/4 šolje kvalitetnog kakaa
    ● pola kašičice soli
    ● 1 kašičica praška za pecivo
    ● 2 kašičice sode bikarbone
    ● 1 šolja mlijeka
    ● pola šolje biljnog ulja
    ● 2 jaja
    ● 1 kašičica vanile

Priprema:
Zagrijte rernu na 170 stepeni. Namažite puterom tepsiju (kalup za kuglof je idealan za ovu priliku, ako ga imate) i pospite je sa malo kakaa.

Pomiješajte šećer, brašno, kakao, so, prašak za pecivo i sodu u jednoj posudi.
Nakon toga, u drugoj posudi, mikserom, na maloj brzini, pomiješajte mlijeko, ulje, jaja i vaniliju, ovim redom. Miješajte dok se sve fino ne sjedini.

Nakon toga, lagano dodajte suhe sastojke, konstantno mikserom lagano miješajući.
Kada ste pomiješali sve sastojke, miksajte smjesu srednjom jačinom pune 4 minute. Nakon toga je istresite u tepsiju i pecite oko 45 minuta.

Kad je kuglof pečen, izvadite ga i stavite na rešetku ili drugu prikladnu površinu i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Pospite šećerom u pravu ili prelijte rastopljenom čokoladnom i servirajte!

Izvor: Namirnice.ba

Nema komentara:

Objavi komentar

 
Pokreće Blogger.

Sample Text

Followers