Social Icons

Featured Posts

Mineralna šminka

utorak, 28. listopada 2014.



Ovo je kako kažu vizažisti šminka budućnosti. Mineralni make up je sigurno dosta promijenio lice kozmetike. Naime, odlična je za sve one koji žele da eliminišu hemikalije iz sopstvene kozmetike zbog lagane teksture, pozitivnog uticaja na zdravlje kože, zaštite od sunca i drugih faktora.

Proizvođači ove kozmetike su odlučili da se vrate na osnove i počeli su da koriste minerale kao glavne sastojke za stvaranje kozmetike koja je dobra i za kožu, ali i za okolinu. Ova grana kozmetičke industrije bazira se na korištenju prirodnih minerala kao što su magnezijum, zlato, cink i titan-oksid. Elementi su samljeveni u fini prah, a ostali sastojci koji se dodaju su zaslužni za atraktivnost boja u make upu te za njihove različite teksture. Iako su ovi proizvodi skuplji od tradicionalnih, to neće još dugo trajati.

Mineralna šminka nudi prirodni efekat ne samo spolja već i po osjećaju koji ovakva šminka pruža. Mineralna šminka zbog svoje teksture lako se nanosi i skida, dugo traje i neće izazvati probleme ni kad zaboravite da je skinete. Mineralni make up omogućava vašim porama da dišu. Glavna tajna mineralnog make upa leži u činjenici da se sastoji od anorganskih sastojaka, a oni neće dopustiti bakterijama da se šire i prodiru u najdublje dijelove kože. 

izvor:zenskiportal.ba

Nema komentara:

Objavi komentar

 
Pokreće Blogger.

Sample Text

Followers