Social Icons

Featured Posts

Farbanje kose prirodnim sastojcima.

utorak, 7. listopada 2014.




Ovo su načini koji će ispuniti vaša očekivanja bez ikakve bojazni da će vam frizura postati katastrofalna.
Pogledajte šta vam je potrebno kako biste postigli različite nijanse.

Za plave pramenove med i cimet

Pomoću cimeta kosu možete posvijetliti i za nekoliko nijansi. U plastičnoj činiji pomiješate dvije velike kašike regeneratora za kosu, 4 male kašike cimeta u prahu te tri velike kašike meda. Nanesite smjesu na opranu i vlažnu kosu i raščešljajte, ali smjesu nanesite samo na pramenove, ne i na teme. Na glavu stavite foliju i ostavite da djeluje 2 do 3 sata, potom operite šamponom. Što duže držite smjesu, ali i ponavljate postupak, rezultati će biti vidljiviji.

Brinetama vrhove posvjetljuje limun i kamilica

Ako je vaša prirodna boja kose smeđa, koja je nešto svjetlija na vrhovima, istaknite sjaj i prelaze pramenovima koje ćete posvijetliti čajem od kamilice. Stavite pola šoljice sušene kamilice na dvije šoljice vode, prokuhajte i ostavite da se ohladi. Kamilicu nanesite na kosu nakon pranja bez da ispirate. Sličan efekat dobićete i iscijeđenim sokom od limuna koji ćete nanijeti na vrhove, a sunce će pojačati efekat posvjetljivanja.

Žalfija za čokoladno-smeđu boju


Smeđu boju kose možete pojačati ili joj dati čokoladnu nijansu sa čajem od sušenog bilja pripremljenim od 1/4 šoljice žalfije, 1/4 lišća ruzmarina, 1/4 lišća koprive na 2,5 šoljice vode. Bilje treba kuhati u vodi oko 30 minuta na laganoj vatri, potom procjediti i ohladiti. Rastvor koristite za ispiranje kose nakon šamponiranja ili ga možete staviti u raspršivač s kojim ćete povremeno špricati kosu.

Čaj od nevena i hibiskusa za crvenu


Ako ste prirodna crvenokosa i htjeli biste da pojačate tu nijansu, ili ako je vaša kosa braon ili plave boje, ali htjeli biste dobiti bakarni sjaj, ​​napravite čaj od dvije šoljice vode, 1/2 šoljice latica nevena te dvije kašike latica hibiskusa. Čaj treba kuhati na laganoj vatri oko pola sata, procjediti i ohladiti. Nakon šamponiranja kosa se ispira čajem, a poželjno ju je sušiti na suncu. Šta se češće ponavlja postupak, bakarne nijanse će biti izraženije.

Crni čaj ili kafa za tamne nijanse


Potamnjivanje kose i za pet nijansi je moguće ako budete dovoljno uporni. Sve što treba da uradite je da skuhate nekoliko šoljica jake crne kafe li crnog čaja, ohladite i potom time isperete već opranu kosu. Potom na kosu stavite foliju i ostavite tako oko pola sata, a zatim isperite običnom mlakom vodom. Ponavljajte postupak dva puta nedeljno dok ne dobijete nijansu koju priželjkujete.

izvor:telegraf.rs


Nema komentara:

Objavi komentar

 
Pokreće Blogger.

Sample Text

Followers