Social Icons

Featured Posts

Kako na zdrav način uživati u čokoladi

ponedjeljak, 15. rujna 2014.

Postoje zdravi načini da jedete više čokolade, a mi vam otkrivamo koji su. Ako ste veliki ljubitelj čokolade, onda zacijelo tražite načine da ju što više uključite u svoj život. Postoje mnogi čokoladni proizvodi i recepti koji sadrže manje šećera i puno su zdraviji od obične mliječne čokolade.

Ako ste spremni istražiti što sve čokolada može ponuditi, svakako isprobajte neke od ovih zdravih načina da jedete više čokolade.

Čokoladni smoothie


Smoothieji su jednostavan način da eksperimentirate s različitim sastojcima i okusima, a istovremeno i da konzumirate neke hranjive tvari. Jedan od super načina da jedete više čokolade i to u njenom izvornom obliku je konzumacija kakaa. Kakao posjeduje tvari koje djeluju kao antidepresiv i poboljšavaju raspoloženje. Također, odličan je izvor magnezija i prepun je vlakana. Iako kakao nije toliko sladak kao čokolada, možete ga dodati u smoothie od banane i zasladiti medom ili stevijom.


 Čokoladno bademovo mlijeko

Još jedan način da zadovoljite svoju žudnju za čokoladom, a da ne pretjerate s kalorijama je čaša hladnog sojinog ili bademovog mlijeka s čokoladom. Iako vam sojino mlijeko možda nije privlačno, barem probajte jer je jednako ukusno kao i obično čokoladno mlijeko. Sadrži kalcij te manje masti i kalorija od običnog čokoladnog mlijeka.

Orašasti plodovi obliveni tamnom čokoladom

Idući put kad vas uhvati čežnja za nekom grickalicom, posegnite za pločicom od orašastih plodova oblivenom tamnom čokoladom. Zdravstvene prednosti tamne čokolade i orašastih plodova daleko su poznati, a vaše će nepce biti vrlo zadovoljno.


foto:teklic.hr

Kikiriki maslac s čokoladom

Kikiriki maslac jedan je od onih proizvoda koji se savršeno uklapa sa svime, a okus mu je naprosto božanstven. Bolje od običnog kikiriki maslaca je samo čokoladni kikiriki maslac koji sadrži zdrave masnoće, ali se ipak s njime ne smije pretjerivati. Namažite ga na tost, servirajte uz voće ili pak ga dodajte u svoj omiljeni smoothie.

Čokolada u glavnom obroku

Čokolada nije rezervirana samo za desert već ju vrlo lako i jednostavno možete koristiti i kod pripreme glavnih obroka. Potražite zanimljive recepte s kakaom i krenite u akciju. Iznenadit ćete se kako dobar okus mogu imati 'čokoladna jela'.

Čokoladna zobena kaša

Tko kaže da svoj zdravi doručak ne možete pretvoriti u desert? Ako volite jesti zobenu kašu onda joj probajte dodati malo nasjeckane tamne čokolade, bademe i med i vaše će nepce biti oduševljeno.


-Postoje mnogi zdravi načini da jedemo više čokolade, samo trebamo biti malo kreativni. Čokolade ne mora uvijek biti puna šećera da bi bila ukusna. Samo ako dodate malo tamne čokolade ili kakaa svojim uobičajenim jelima ona će postati mnogo ukusnija, a vaša će žudnja biti zadovoljena na zdrav način.

izvor:zena.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

 
Pokreće Blogger.

Sample Text

Followers