Social Icons

Featured Posts

Kako za sedam dana smršati što više

četvrtak, 18. rujna 2014.


Kako biste izgubili oko 5 kilograma u tjedan dana morate poprilično srezati unos kalorija, i to na samo 800 kalorija (od ove cifre bi vjerojatno svaki nutricionist sada zinuo od užasa).

No uz praćenje ovog plana prehrane i vježbanja (i muškarci i žene) zaista možete izgubiti do 5 kilograma (vode i masnih naslaga) u samo jednom tjednu:

1. Jedan tjedan (i SAMO JEDAN tjedan) jedite 800 kalorija na dan.

2. Vježbajte tri puta tjedno koristeći utege (bučice), težinu vlastitog tijela (trbušnjaci, sklekovi, čučnjevi...) i/ili gumene trake s otporom



I to je to. Zapravo, postoji još par dodatnih savjeta:

 - 800 kalorija je jako malo hrane za ženu, a pogotovo muškarca. Zbog toga se preporučuje da što više kalorija koncentrirate u jedan obrok jer ćete se tako barem koliko-toliko jednom u danu osjećati sitima ili barem sitiji nego da to podijelite u 3 ili, još gore, 6 minijaturnih obroka.

-  Unos proteina mora biti visok. U stvari, većina kalorija mora doći od proteina, a nakon toga od povrća i voća, ako želite da ova brzinska dijeta bude efikasna. Proteini će pomoći da se osjećate sitijima, i, što je još puno važnije, pomoći će zadržati mišićnu masu. Zato jedite nemasne proteine i hranu s visokim postotkom vode kao što su povrće, voće i nemasne juhe. Možete biti i nezaslađenu kavi ili zeleni čak, koji će vam pomoći suzbiti glad.

 - Ponavljamo - u ovom tjednu nemojte gubiti vrijeme na aerobno vježbanje i uhvatite se jačanja mišića vježbama koje koriste utege (bučice), što težinu vlastitog tijela (trbušnjaci, sklekovi, čučnjevi...) i gumene trake s otporom.

 - I, prije svega, držite se podalje od kuhinje kako ne biste padali u napast. Zaposlite se drugim stvarima – očistite ormare, spavajte, igrajte igrice, gledajte omiljenu seriju... Radite bilo što, što ne uključuje hranu.

Zapamtite, nemojte ovu dijetu držati dulje od jednog tjedna!

- Morate biti svjesni da je ova vrsta ekstremnog mršavljenja samo privremeni plan. Rezultati ne moraju biti privremeni, no ovaj plan jest. Nemojte pokušavati ovako mršavjeti na dulje vrijeme. Osim što ćete si zagorčati život konstantnim gladovanjem, prebrzo mršavljenje može imati ružne posljedice: nutricionistički nedostaci i opuštena, viseća koža su među blažima. Nemojte zaboraviti na žučne kamence, pa čak i na potencijalno smrtonosnu srčanu aritmiju.
- Zato se držite ovog plana samo kao kratkotrajnog rješenja, recimo, kada počnete stagnirati u vlastitim naporima mršavljenja kako biste ponovo pokrenuli gubitak kilograma ili ga shvatite više kao čišćenje tijela, pa se nakon ovog tjedna prebacite na umjerenu i zdravu prehranu za mršavljenje kroz dulji period.

izvor:zena.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

 
Pokreće Blogger.

Sample Text

Followers