Social Icons

Featured Posts

Nekoliko načina da ublažite bore bez skupih tretmana

utorak, 2. rujna 2014.



Kada je riječ o borbi sa borama i opuštenom kožom, nada ne leži samo u kutiji neke skupe kreme. Ovi anti – aging tretmani će vam pomoći da vratite mladalački sjaj i to besplatno.

Izbrišite bore opuštenošću

Već i ptice na grani zanju da upotreba pravih proizvoda i izbjegavanje sunca su ključ mladalačkog izgleda. Ali evo još jedne taktike koja ima jednake efekte: usporite i živite smisleniji život. Istraživanja pokazuju da, kada smo pod stresom, naša koža otpušta neuropeptide koji stvaraju upalne procese, a koji, opet, ubrzavaju starenje kože.

Prodišite

Kada žurimo, naše tijelo ulazi u režim rada pod stresom: srce se ubrzava, pritisak raste. Ovo izaziva i stresne procese u koži koji dovode do njenog starenja. Da biste usporili, udahnite duboko tako da zrak ispuni vaš abdomen, a zatim izdahnite tako da se abdomen ponovo izravna. Ponovite to nekoliko puta da se smirite.

Operite lice čim uđete u kuću

Doktori kažu da žene često preskaču svoj noćni anti – aging tretman, kada su umorne ili pod stresom. Zato nemojte čekati da vam se oči počnu sklapati već se umijte čim uđete u kuću. Na taj način vam čišćenje lica neće predstavljati prepreku za vaš anti – aging tretman.

Probajte ultra lake vježbe

Vježbe kao što su joga mogu umiriti vaše nerve i uopšte se nemojte brinuti, ako vam trening ne traje devedeset minuta. Za vježbe je manje bitno koliko vremena ulažete, a više koliko ih redovno radite, jer se i vaše tijelo tako trenira za opuštanje. Samo deset minuta vježbi istezanja, pet puta sedmično, može značajno umanjiti nivo kortizola, a samim tim i vašeg stresa. Logično, i vaša koža će se osjećati bolje.

Masirajte lice

Pet minuta masaže lica odmah će učiniti vašu kožu čvršćom – ali samo ako pogađate prava mjesta. Na svakoj ruci spojite kažiprst i srednji prst. Počevši ispod svakog uha, trljajte kružnim pokretima niz obe strane vrata sve do vaše ključne kosti. Ponovite ovo pet puta. Nakon toga, napravite iste pokrete počevši ispod brade, masirajući tačno ispod donje vilice ka ušima, a zatim opet niz vrat ka ključnoj kosti. Ponovite pet puta. Ako vam je područje ispod očiju otečeno, nježno masirajte kožu od vanjskih ka unutrašnjim uglovima očiju, a zatim od sljepoočnica niz svaku stranu lica.

izvor:minimagazin.info


1 komentar

  1. Zanimljiv članak i zanimljivi savjeti. Ali ipak, zanima me što mislite o dermalnim filerima, je li netko koristio? estetika lica

    OdgovoriIzbriši

 
Pokreće Blogger.

Sample Text

Followers