Social Icons

Featured Posts

Kolagen - Zadržite lep i mladalački izgled lica

utorak, 2. rujna 2014.



Nakon 25. godine počinju se pojavljivati bore. Što nam je činiti?

Učinkovito protiv bora

Kada pomislimo na uklanjanje bora, prva asocijacija su razne kremice ili botoks. Vreme je da zaboravite na inekcije pune hemikalija koje daju licu daleko vidljiv neprirodan izgled. Postoji i prirodna alternativa!

Kolagen – prirodom protiv starenja

Jeste li znali da je kolagen prirodno prisutan u vašoj koži? Zato je najprirodnije da njegovu proizvodnju podstičemo uzimanjem podjednakog sastojka. Postoji nekoliko podvrsta kolagena koji se medjusobno pomalo razlikuju po svojoj ulozi u kožnom tkivu i strukturi. Procesom starenja organizma kao i pod uticajem nepovoljnih spoljnih faktora dolazi do oštećenja kolagena i umanjene proizvodnje ovog proteina i dolazi do starenje i boranje kože.
Starenje kože se ne može u potpunosti sprečiti niti zaustaviti ali se zato može usporiti nadoknadom i stimulacijom proizvodnje kolagena.

Danas postoji više načina da se to postigne a jedan od verovatno najrasprostranjenih je upotreba kvalitetnih krema koje sadrže kolagen.  Sledeći naćin koji nam nudi savremana tehnologija je upotreba lasera. Laserski tretmani lica mogu u odredjenoj meri aktivirati metabolizam kože i podstaci regeneraciju ćelija i proizvodnju kolagena.

Treba znati da se koža neguje i hrani kako spolja tako i iznutra. Nema te kozmetike ili tehnike koja može nadoknaditi lošu i neadekvatnu ishranu. Riba i morski plodovi, pileća supa od kostiju i citrusno voće konzumiranje ovih namirnica doprineće da naša koža izgleda mladje, svežije i naravno da nam se bore manje i sporije formiraju.

Dok kreme s kolagenom deluju samo na gornji sloj kože, kolagen možemo konzumirati i u obliku napitka ili kapsula i tako pomoći koži iznutra.

Vrste kolagena

Postoje različite vrste kolagena. Većina ih je životinjskog porekla i proizvodi se od goveda ili svinja. Ako  zbog toga odustajete od kupnja tog proizvoda, posegnite za morskim kolagenom koji je pogodan i za vegetarijance.

Nema komentara:

Objavi komentar

 
Pokreće Blogger.

Sample Text

Followers