Social Icons

Featured Posts

Nekoliko trikova za veće i zavodljivije oči

srijeda, 23. srpnja 2014.

Kada šminkom želite istaknuti oči lako je postići kontraefekt pogrešnim izborom sjenila, boje korektora ili načinom nanošenja maskare.

Evo  nekoliko trikova za veće i zavodljivije oči.

1. Dobro prikrijte podočnjake

Tamni podočnjaci mogu učiniti da oči izgledaju manje. Pravi korektor u ovom pogledu može učiniti čuda, te ujedno osvijetliti cijelo područje oka i privući pažnju na tamne trepavice. Odaberite nijansu koja je malo svjetlija i toplija od vaše kože kako biste posvijetlili to područje i korigirali bilo kakve plave ili ljubičaste tonove podočnjaka.

2. Svijetlo (bijelo) sjenilo

Svijetlo sjenilo – ne nužno čisto bijele boje (što može biti prevelik kontrast ako ste tamnoputi) može igrati veliku ulogu u povećavanju očiju. Koristite ga u unutarnjem kutu oka (prema nosu) – tako će vam oči automatski izgledati budnije i veće. 

3. Poigrajte se različitim bojama i pazite gdje nanosite sjenilo

Korištenjem barem dvije boje možete učiniti veliku razliku. I istovremeno držite se svjetlijih boja jer tamnije "zatvaraju" pogled, a oči se čine prividno manjima. Kod kombiniranja boja dobra opcija je "ombre", odnosno više sjenila u različitim nijansama iste boje. Svjetlije nijanse nanesite na unutarnji dio (prema nosu) i sredinu kapka, a tamnije (ali ne pretamne) postepeno prema vanjskom rubu i u pregib kapka. Za kraj na sredinu kapka (otprilike direktno iznad šarenice) natapkajte malo svijetlog shimmerastog sjenila ili highlightera.

4. Definirajte pregib kapka

Ako ste se odlučili za zemljane tonove – srednje smeđa nijansa sjenila odlična je za naglašavanje pregiba kapka. Koristite mat sjenilo i pripazite da sve boje dobro izblendate gustim kistićem – kistićem prelazite pregibom u luku iz vanjskog kuta oka sve do sredine očiju.


5. Plava boja

Možda niste znali, ali hladniji tonovi, poput plave boje, prividno čine vašu bjeloočnicu sjajnijom, zbog čega i oči izgledaju veće. Nemojte se bojati odlučiti za plavi tuš za oči umjesto crnog ili za plavo sjenilo, jer sada možete pronaći nijanse koje zaista lijepo izgledaju (a ne kao da ste stigli s kostimirane zabave s temom 80-ih).
 
6. Svijetla olovka na vodenu liniju donjeg kapka

Ako na vodenu liniju donjeg kapka nanesete tamnu olovku to dobro ide u kombinaciji s izazovnim tamnim smokey eye lookom, no to isto tako može itekako prividno smanjiti vaše oči. Za veće oči potrebno vam je baš suprotno – bijela ili što svjetlija olovka za oči nanesena na vodenu liniju donjeg kapka automatski će otvoriti pogled i učiniti oči većima.


7. Pravi tuš (ili olovka) za oči

Kako biste naglasili trepavice i uokvirili oči uz liniju gornjih trepavica nanesite tanku liniju  tuša za oči i uz vanjski ruk kapka – liniju produljite malenom "kvačicom" za mačkast look – što će ujedno prividno produljiti oko. Eksperiment koji možete isprobati jest da i uz vanjsku polovicu linije trepavica na donjem kapku (ispod trepavica) nanesete olovku za oči u boji tuša.



8. Highlighter

Već smo spomenuli da highlighter možete nanijeti na sredinu kapka, a možete ga nanijeti i u unutarnji kut oka umjesto bijelog sjenila. Još jedna dobra opcija jest da ga nanesete  tik ispod obrve – uz vanjsku polovicu. Što se tiče odabira boje highlightera, tražite tople, blago ružičaste boje ako vam koža ima ružičasti podton. Zlatne nijanse komplimentiraju žućkastoj i maslinastoj puti.


9. Vodite brigu o trepavicama

Najprije uvijte trepavice – to će pomoći da izgledaju dulje i otvore pogled – jer oči nisu prekrivene trepavicama i ne bacaju sjenu. Nakon toga posvetite se maskari. Najprije nanesite produljujuću maskaru na gornje i donje trepavice, a zatim gornju popunite još i maskarom za volumen za još punije i ljepše trepavice. Posebnu pozornost u nanošenju maskare obratite na srednji dio gornjih trepavica.

10. Oblikujte obrve

Oblik vaših obrva je također važan. Potreban vam je istaknuti luk s najvišom točkom na otprilike početku vanjske trećine obrve. Takve obrve otvaraju pogled i privlače pažnju na oči.




izvor:zena.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

 
Pokreće Blogger.

Sample Text

Followers