Social Icons

Featured Posts

Ovo su tajni uzročnici akni

utorak, 22. srpnja 2014.

   Umjesto da sve prepustite u ruke majke prirode, možete poduzeti potrebne mjere opreza i uvijek izgledati     besprijekorno.



 Akne se jednostavno pojave na vašem licu bez prethodnih znakova upozorenja. One mogu nastati zbog niza faktora koji se često previde zbog neznanja. Svi znamo kako hormoni, nepravilna njega kože i vanjsko onečišćenje mogu doprinijeti pojavi akni.Osim ovoga, prištići se mogu pojaviti na vašem licu zbog sljedećih razloga:

Prljave ruke

Naše ruke često su pravo vrelo bakterija, posebice ako tijekom dana diramo razne predmete. Kvake na vratima, pokućstvo i cipele – sve su to predmeti čijim doticanjem na lice možemo prenijeti kemikalije i prljavštinu.

Diranje lica rukama


Ovo je  jedna  od najgorih navika kojoj smo svi skloni s vremena na vrijeme – zato i sve više odraslih osoba ima probleme s aknama. Stoga pripazite ako ste jedni od onih koji u nervozi, tjeskobi ili depresiji posežu rukama prema licu. Samokontrola je ključna kada imate problema s kožom. Pobrinite se da prljave ruke držite daleko od lica, čak i kada ste uvjereni da ste ih dobro oprali, te da je šteta za lice minimalna.

Ručnici

Ovo je jedna od čestih grešaka koju radimo kada smo neoprezni – ruke sušimo sitim ručnikom kojim smo obrisali lice i obrnuto. Takav postupak može uzrokovati infekcije jer bakterije s tijela putuju na lice. Zato stručnjaci ističu važnost pravilne higijene. Ručnike redovito mijenjajte, koristite zasebne za određene dijelove tijela i nemojte da vam bude teško stari ručnik baciti na pranje. Prašina, prljavština i bakterije vrlo lako prodiru duboko u kožu, pa birajte ručnike bolje kvalitete.

Jastuci

Iako su jastuci često ugodni i meki, zbog raznih materijala neki od njih mogu uzrokovati ozbiljne probleme s aknama nakon ponovljenih kontakata. Kako biste usvojili pravilnu rutinu njege kože jastuke, odnosno jastučnice, mijenjajte dva puta tjedno. 

Telefon
Telefone i mobitele koristimo tijekom cijelog dana, a često ih odlažemo na mjesta koja su puna bakterija i prljavštine. Te bakterije, u doticaju s kožom ulaze u pore, uzrokuju infekcije i pojavu akni. Obavezno prebrišite mobitel prije nego ga prislonite licu. Primjerice, možete koristiti dječje vlažne maramice koje će uspješno odstraniti bakterije.


Masna hrana

Sigurno ste i sami vidjeli kako loša i nezdrava hrana višestruko utječe na izgled kože. Preskočite hranu koja uzrokuje pojavu prištića. Masna i pržena hrana ne samo da će vas napuhnuti, već vodi promjenama metabolizma, te mijenja rad žlijezda lojnica koje onda pretjerano rade.

S obzirom da je masnu hranu najteže probaviti, vaš se organizam neće moći detoksicirati na vrijeme, te će štetni slobodni radikali ostati dulje u tijelu. Ovo ima indirektan utjecaj na vašu kožu i vodi pojavi akni. Pobrinite se da na svakodnevnom jelovniku imate što više voća, povrća i kuhane hrane, a što manje slatkiša, pržene i brze hrane.


izvor:ordinacija.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

 
Pokreće Blogger.

Sample Text

Followers