Social Icons

Featured Posts

Uz patlidžan izgubite 8 kilograma za dvije nedjelje

utorak, 1. srpnja 2014.

Patlidžan je bogat kalijem, koji u suradnji s natrijem regulira razinu vode u tijelu i normalizira rad srca. Sadrži ponešto magnezija, mangana i bakra.

No, ono što patlidžan čini visokovrijednom namirnicom nije njegov vitaminsko-mineralni sadržaj, već fitonutrijenti koji posjeduju antioksidativna, antikancerogena i protuupalna svojstva.

Patlidžan će vam pomoći da brzo izgubite kilograme, u čak 14 dana možete izgubiti i do 8 kilograma, nakon čega proces gubljenja kilograma ide teže. Dakle, ako želite brzo izgubiti nekoliko kilograma, opskrbite se patlidžanima. Patlidžan možete narezati na kriške i ubaciti u posudu s vodom. Ostavite stajati nekoliko sati, a nakon toga tu tekućinu pijte kroz dan, najbolje 3-4 čaše. Ako vam ovo nije primamljiva ideja, kilograme pomoću patlidžana možete gubiti i ovom dijetom.





Doručak

Doručak je tijekom dva tjedna isti – salata od patlidžana s rajčicama.

Jedan veliki patlidžan narežite na kriške, posolite i ostavite 10 minuta. Zatim ga izrežite na kockice veličine 1 x 1 cm, stavite u posudu za salatu, dodajte  komadiće rajčice ili 1 dcl kuhanog soka od rajčice, začinite žlicom maslinova ulja i ostavite da još malo odstoji. Popijte šalicu kave ili zelenog čaja bez šećera.

Ručak

Juha od patlidžana: Jedan ili dva patlidžana narežite na trakice i lagano propržite na maslacu. Zatim dodajte kockice celera, svježu papriku (babura je odličan izbor), mrkvu, luk i pirjajte pet minuta. Povrće zatim ubacite u proključalu vodu i kuhajte još pet minuta. Dobivenu juhu jedite u porcijama po želji.

Večera

Pirjani patlidžan s povrćem: Ispecite patlidžan u pećnici i začinite ga s malo češnjaka. Uz to možete pojesti krišku ili dvije raženog kruha, težine ne veće od 30 grama i čašu nemasnog jogurta ili kiselog mlijeka. Budući da je doručak uvijek isti, pustite mašti na volju za ostala dva obroka sljedećih dana. Patlidžan možete ispeći na roštilju i preliti umakom od soje ili jesti s mladim sirom. Možete ga ispeći u teflonskoj tavi uz dodatak komadića tunjevine ili pirjati u vlastitom soku s drugim povrćem.

izvor:vecernji.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

 
Pokreće Blogger.

Sample Text

Followers