Social Icons

Featured Posts

Prirodna kozmetika

utorak, 15. srpnja 2014.

    Prirodna kozmetika bolja je od konvencionalne


Potpuno je biorazgradiva. Cilj svakog preparativnog kozmetičkog proizvoda nije da ostane na površini kože, već da se njegovi sastojci upiju u dublje slojeve kože i tako djeluju na način na koji su i namijenjeni. Prirodni sastojci tako ulaze duboko u organizam no uvijek su biorazgradivi tj. lako se prirodnim putem razgrade u tijelu.

S druge strane, umjetni sastojci u konvencionalnim kozmetičkim proizvodima teže se razgrađuju te se kroz godine nakupljaju u tijelu, a u takvim većim količinama njihova sigurnost po zdravlje dolazi u pitanje...

Potiče kožu da sama radi. Priroda u prirodnoj kozmetici djeluje na način da potiče kožu da sama radi – da sama proizvodi kolegenska i elastinska vlakna, da sprječava gubitak vlage, stvara lipide koji su joj potrebni te se štiti od negativnih vanjskih utjecaja... Drugim riječima, prirodna kozmetika za razliku od konvencionalne, aktivira prirodne metaboličke procese kože umjesto da ih nadomještava. Stoga nema opasnosti da se koža »ulijeni«.

Nema 'navikavanja' ili zasićenja kože. Često se čuju komentari mnogih žena da im se koža 'navikla' na neku kremu koja više ne djeluje, iako su njezinim djelovanjem u početku bile oduševljene. Naime, već nakon par mjeseci svakodnevnog korištenja, koža razvije antitijela na umjetne kemijske sastojke te oni više ne djeluju.
Prirodna kozmetika ne stvara ovisnost kože i ne dovodi do pojave smanjenja namijenjenog učinka.

Ako vam prava prirodna krema odgovara prvi dan, možete je koristiti godinama i uvijek će imati isto djelovanje na vašu kožu.


Jeste li znali da žene godišnje kroz kožu unesu u prosjeku između 4 i 6 kilograma kozmetičkih proizvoda.


izvor:tportal.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

 
Pokreće Blogger.

Sample Text

Followers