Social Icons

Featured Posts

Kako da ga dostojanstveno prebolite

subota, 30. kolovoza 2014.


Nakon prekida mnogi prvo pomisle na osvetu. Najradije biste razbili nešto što pripada vašem bivšem, vikali na sav glas da je kreten i gad, no ipak to neće učiniti jer ćete, jednom kad se smirite, shvatiti da je najbolje da ne pokazujete svoje osjećaje. Umjesto da razmišljate o njemu, fokusirajte se na sebe i dostojanstverno ga prebolite.

Prekinite svaki kontakt
Održavanje kontakta samo stvara lažnu nadu zbog koje ćete teško krenuti dalje. Stoga budite jaki i odušrite se želji da mu se javite. Nije važno kako je, šta radi, da li vas polako zaboravlja, da li već izlazi s nekim drugim... ništa od toga nije bitno. Mislite na sebe i na to šta je nabolje za vas, a održavanje kontakta to definitvno nije.

Mislite na njegove mane
Nakon prekida često se desi da zaboravimo da je naš bivši imao i mane. Umjesto da ga idealizirate, razmišljajte o svim njegovim navikama koje su vas nervirale. Sjetite se da nije savršen, jer ćete ga lakše zaboraviti.

Udaljite se od društvenih mreža
Vjerovatno ćete imati potrebu da na Facebooku objavljujete srceparajuće pjesme koje će on vidjeti i zbog kojih će shvatiiti da je pogriješio, da vas je povrijedio... Ali, to je zadnje što biste trebali učiniti. Nemojte mu davati na važnosti, većm se na društvenim mrežama ponašajte sasvim normalno.

Prihvatite činjenicu da možete bolje
Morate prihvatiti činjenicu da vaš bivši nije savršen i da možete puno bolje od njega. Ako mislite da je vaš bivši idealan, teško ćete moći pružiti priliku nekom novom.

izvor:ljepota.ba

Nema komentara:

Objavi komentar

 
Pokreće Blogger.

Sample Text

Followers