Social Icons

Featured Posts

Opasne kozmetičke kombinacije

subota, 16. kolovoza 2014.

Miješanje salicilne kiseline i retinola isušuje i izaziva crvenilo, dok benzoil peroksid i retinol međusobno poništavaju djelovanje


Osim izbora krema, važno i njihovo nanošenje. Dermatolozi upozoravaju kako ne idu sve kombinacije zajedno jer sastojci mogu uzrokovati crvenilo, iritaciju i oštećenja na koži. Tako se retinol i alfa hidroksilnu kiselinu ne preporučuje miješati jer iritiraju kožu, a slično djelovanje imaju glikolna i mliječna kiselina.

Retinol i kreme protiv akni
Salicilna kiselina i benzoil peroksid najčešći su sastojci krema protiv akni, a u kombinaciji s retinolom ne djeluje najbolje na kožu. Miješanje salicilne kiseline i retinola isušuje i izaziva crvenilo, dok benzoil peroksid i retinol međusobno poništavaju djelovanje.

Vitamin C i alfa hidroksilna kiselina

Alfa hidroksilna kiselina mijenja pH vrijednost vitamina C i čini ga neučinkovitim. Stoga je kod korištenja seruma ili krema na bazi glikolne kiseline koja je ujedno derivat alfa hidroksilne kiseline najbolje koristiti antioksidanse iz zelenog čaja, piše Allure.

Limunska kiselina

Ona je sastavni dio velikog broja krema i najbolje ju je koristiti samostalno, upozoravaju dermatolozi. U kombinaciji s bilo kojim drugim preparatom može izazvati iritaciju kože.


izvor:24sata.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

 
Pokreće Blogger.

Sample Text

Followers