Social Icons

Featured Posts

Saznajte koja tri sastojka u kremi sigurno brišu bore

nedjelja, 3. kolovoza 2014.

                      Retinol briše bore nakon osam do 12 sedmica korištenja



Iako brojni kozmetički divovi navode kako njihovi preparati brišu i najmanje tragove bora, stručnjaci se slažu kako tomogu samo retinol, vitamin C i alfa hidroksilna kiselina. Njihove su molekule dovoljno male da mogu prodrijeti u koži i pravilno djelovati.


Retinol

On je derivat vitamina A koji stimulira proizvodnji kolagena i uklanja mrlje na koži. Retinol pridonosi boljoj elastičnosti kože, a stalnim korištenjem povećava se njezina čvrstoća. Procjenjuje se da će mrlje na koži izblijediti već nakon četiri do šest tjedana korištenja, a bore se smanjiti nakon osam do 12 tjedana.

Preporučuje se kreme na bazi retinola nanositi navečer zato što sunčeve zrake utječu na njihovu strukturu i smanjuju njihovo djelovanje, piše Women's Health.

Vitamin C
On baš kao i retinol povećava elastičnost kože, briše depigmentacijske mrlje i ujednačuje ton kože. Vitamin C može poništiti oštećenja koja nastaju zbog UV zraka. Upravo zbog toga koristi se u kremama za sunčanje kojima produljuje trajanje i poboljšava njihovo djelovanje.

Alfa hidroksilna kiselina
Ova vrsta organske kiseline na kožu djeluju poput pilinga. Ona briše mrtve stanice i osvježava kožu. Zbog sloja mrtvih stanica bore na licu djeluju dublje nego što to doista jesu. Alfa hidroksilne kiseline dobivaju se iz mlijeka i voća, a njezini su derivati glikolna, mliječna i jabučna kiselina. Najbolja je za suhu kožu jer pomaže u zadržavanju vlage.

izvor:24sata.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

 
Pokreće Blogger.

Sample Text

Followers