Social Icons

Featured Posts

Strategije mršavljenja koje djeluju

subota, 23. kolovoza 2014.

Mali koraci – veliki uspjeh


Vrag je u detaljima – i to je živa istina kada se radi o programima mršavljenja. To su male odluke koje donose velike promjene – kaže William Dietz. Donosimo vam deset strategija mršavljenja koje će vam pomoći da dođete do željene pobjede nad neželjenim kilogramima. Ali, nemojte ih isprobavati sve odjednom.


Važite se jednom dnevno

Tjedna vaganja su osobina mnogih popularnih programa mršavljenja, ali neke studije pokazuje da svakodnevno vaganje može biti tajna zdravog mršavljenja. Razlog: što češće pratite svoje rezultate, svjesniji ćete postati toga što uzrokuje debljanje. Uvijek se vagnite ujutro.

Ograničite tv do 2 sata dnevno

Istraživanje je pokazalo da osobe koje gledaju tv više od dva sata dnevno unose u sebe 7% više kalorija i slatkih zalogaja od onih koji to rade oko jedan sat dnevno. Unesite druge aktivnosti u svoj život ili se odlučite što ćete gledati na tv-u, a što ne.

Nazovite prijatelja 3 puta na tjedan

Dugoročna mršavljenja zahtijevaju podršku – kaže Marion Franz, nutricionistica. Njezino istraživanje pokazuje da ljudi koji su imali podršku i susretali se s ljudima sličnih problema uspijevaju više i bolje izgubiti kilograme. Prijedlog: najavite svoj program mršavljenja prijateljima tako da vam mogu pružiti podršku.

Jedite 4 grama vlakana u svakom obroku
Stručnjaci vide brojne mehanizme preko kojih vlakana potiču mršavljenje. Moguće je da će to usporiti proces hranjenja i da zahtijeva više žvakanja, ali i ubrzava prolaz hrane kroz probavni trakt i potiče sitost.

Napravite 5.000 koraka više dnevno

Normalna osoba napravi 5.000 koraka kada odlazi na posao, vježbanjem, radovima po kući. Zašto ne biste taj broj udvostručili? To će vam donijeti mnoge dobre zdravstvene beneficije. Hodanje pomaže i u regulaciji tjelesnih masnoća te smanjuje krvni tlak. Probajte.

Pratite prehranu i tjelovježbu 6 dana u tjednu

Praćenjem svoje prehrane i aktivnosti biti ćete sigurno koliko ste točno tjedno izgubili kilograma. Pokušajte barem jedan tjedan bilježiti i pratiti sve što radite i jedete. Također, jedan dan u tjednu neka bude vaš – jedite što vam srce poželi, a dalje se vratite na pravi put.

Spavajte sedam sati kroz noć


Istraživanje pokazuje da bi kratko trajanje spavanja također mogao biti uzrok pretilosti i debljanja. Kontrolirajte svoje vrijeme spavanja i priviknite se na to da odlazite spavati uvijek u skoro isto vrijeme, a tako se i budite.

Pijte 8 časa vode dnevno

Voda nije samo gasitelj žeđi, već i velika stavka kada se radi o ubrzavanju metabolizma. To su potvrdila i istraživanja u Njemačkoj. "Kod pitke vode nema kalorija, za razliku od sokova gdje se kalorija talože i zadržavaju u tijelu" – kaže istraživač Michael Boschmann sa Sveučilišta medicine u Berlinu.

Držite se 8-satnog radnog vremena


Nedostatak vremena za prehranu i vježbanje čest je razlog pretilosti i viška kilograma, kao i stres koji ima izravan utjecaj na debljanje. Postavite čvrste granice vašem radnom danu, tako da kasnije imate vremena i za svoje slobodne aktivnosti. To će vam donijeti produktivnost u svemu.

Šećer i ugljikohidrati


Pripazite koliko šećera i ugljikohidrata unosite u svoje tijelo. Tijelo šećer pohranjuje kao mast, a to ostavlja otisak na razinu šećera u krvi što može izazvati glad čak i kada niste gladni. Čitajte etikete na proizvodima i pazite što kupujete. Izbjegavajte sok.

izvor:zena.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

 
Pokreće Blogger.

Sample Text

Followers