Social Icons

Featured Posts

Maline - Sa malinama izgubite kilograme, zaštitite srce, liječite jetru...

subota, 14. lipnja 2014.

Jedite maline i gubite kilograme

Ako želite izgubiti na težini, pokušajte to uraditi uz pomoć malina. Ovo voće ima dosta zdravstvenih prednosti, a jedna od njih je upravo ta što vam pomaže da izgubite kilograme.Maline se obično konzumiraju sirove ili u preljevima mnogih slastica.
Ovo crveno voće bogato je vlaknima i manganom. Vlakna usporavaju probavni proces, tako da se osjećate punije duže vremena. Mangan na drugoj strani povećava metabolizam tijela koja pak pomaže u sagorjevanju masti. Ketoni u malini  razgrađuje masno tkivo povećanjem proizvodnje adiponektina (proteina hormona u masnom tkivu koji poboljšava sposobnost metabolizma masnoće). Osim toga, slatki okus maline čini da se osjećate punije. 

 Smanjite rizik od srčanog udara

Elaginska kiselina u malinama smanjuje šanse za dobijanje srčanog udara. Kiselina smanjuje loš holesterol i snižava visoki krvni pritisak. Također salicilna kiselina u malinama pomaže u borbi protiv ateroskleroze i bolesti srca.

Malina liječi oštećenja jetre

Šoljica malina može spriječiti oštećenje jetre i ćelija. To sprečava nastanak raka jetre. Štoviše, masnoća u jetri izgara ako jedete maline.

 Stabilizuje razinu šećera u krvi

Iako je ovo voće slatko, možete sa njima kontrolisati razinu šećera u krvi. Tvari u malinama pomažu u kontroli razine šećera u krvi. To je razlog zašto su maline najbolje voće za dijabetes tip 2.

Malina je i za lijepu kožu

Antioksidansi i vitamini u malinama čine maline savršenim voćem za čvrstu i lijepu kožu. Ketoni u malinama imaju sposobnost da štite tijelo od slobodnih radikala. To pak smanjuje znakove starenja. Ako želite izgledati mlađe, jedite malina ili ih nanosite na lice.
Malina  međutim,  može dovesti do alergija, pa ako ste alergični  izbjegavajte ih. Ako imate problema sa štitnjačom, razgovarajte sa vašim doktorom prije konzumiranja.



izvor:ljepota.ba

Nema komentara:

Objavi komentar

 
Pokreće Blogger.

Sample Text

Followers