Social Icons

Featured Posts

Metode depilacije za različita mjesta

srijeda, 25. lipnja 2014.


Metode depilacije:

Izbjeljivanje

Iako se ovom metodom zapravo ne riješavamo dlačica, činimo ih manje primjetnim. Pigment dlaka može se izbijeliti kremom i gelom za izbjeljivanje. Ovakav je tretman najprimjereniji za dlačice iznad gornje usnice, odnosno žensku verziju brkova. Može se upotrijebiti i kako biste posvijetlili obrve, ako su vam pretamne u odnosu na ten i boju kose. Apsolutno se ne smije primjenjivati na genitalnim područjima. Ova metoda idealna je za žene koje imaju nisku toleranciju na bol te za one koje jednostavno žele da im se dlačice manje vide. Učinak izbjeljivanja traje otprilike dva tjedna. Nemojte zaboraviti prije upotrebe ispitati jeste li alergični na proizvod. Nanesite malo kreme na unutarnju stranu zgloba i čekajte barem pola dana da vidite hoće li doći do reakcije.



Čupkanje koncem

Ova se metoda primjenjuje na način da se pomoću niti konca uhvati dlačica i tako iščupa. Obično se koristi za uklanjanje dlačica na licu. Gotovo da je potpuno bezbolna, ali poput svakog čupanja, ostavlja privremeno crvenilo budući je lice jako osjetljivo područje. Čupkanje koncem nije zahvalno ako se želite riješiti urasle dlake, jako kratkih dlačica i onih jako sitnih. Koristite li se isključivo ovom metodom, morate pričekati minimalno tjedan dana između dva čupkanja kako bi dlačice izrasle dovoljno da ih na ovaj način možete ukloniti. Uvijek lice očistite alkoholom i prije i nakon čupkanja, kako biste očistili lice i zatvorili pore.


Čupanje pincetom
Ako imate kvalitetnu pincetu, njome možete uklanjati dlačice sa gotovo svakog dijela tijela. Za što bolji učinak, koristite ogledalo koje uvećava i čupajte po danjem svjetlu. Ova je metoda najlakši i najbrži način uklanjanja dlačica, ali nije baš zahvalna kada su u pitanju veće površine, poput nogu. Vodite brigu o svojoj pinceti, pogotovo ako je dijelite s nekim. Redovito ju čistite alkoholom i držite u posebnoj torbici kako se ne bi oštetila i istupila.

Čupanje voskom
Ovaj način podrazumijeva uklanjanje dlačica primjenom hladnih ili toplih smjesa poput voska, meda i šećera. Iako je najbrža, definitivno je najbolnija metoda. No svakako bismo ju preporučili iz više razloga! Jedan od njih je što nećete samo ukloniti neželjene dlačice već i mrtve stanice kože, budući da vosak djeluje poput ljepila i na dlačice i na kožu. Učinak je super glatka i zdrava koža! Odlična je i za nezgodne dijelove tijela poput koljena i laktova jer ovi dijelovi tijela imaju tendenciju izgledati tamnije zbog nakupina mrtvih stanica. Najbolji dio cijele priče je taj što su sa svakim čupanjem dlačice sve slabije i tanje, a s vremenom vam na nekim dijelovima dlačice uopće neće rasti. Kod ove metode treba biti oprezan pri izboru osobe i salona koji će čupanje obaviti. Budući je sama metoda dosta agresivna, ako osoba koja vam pruža takvu uslugu u tome nije stručna, može vas ozlijediti i nanijeti puno više boli no što je normalno! Nakon čupanja voskom, obavezno se istrljajte hladnim ručnikom kako biste zatvorili pore i spriječili izgled pileće kože!



Brijanje

Britvicom ili trimerom dlake samo kratite i ovom ih metodom ne možete ukloniti! Ova je metoda brza i zahvalna jer se u samo par minuta možete dovesti u red, no problem je što dlačice ne uklanjate pa samo brijanje morate ponavljati svakih par dana. Još jedna mana brijanja britvicom je ta da brijanje dlake čini jačim. Upravo iz tog razloga, nemojte nipošto brijati dlačice iznad usana. Koliko god one kratke bile, bit će primjetnije što su dlačice jače. Brijati možete sve dijelove tijela, samo budite oprezni brijete li genitalna područja. Dobra je ideja koristiti recimo balzam za kosu kako biste omekšali dlačice i time olakšali brijanje. Vjerovali ili ne, brijanje je najbolja metoda za oblikovanje obrva. Oblikovanje, ne uklanjanje! Pincetom ili čupkanjem koncem u pravilu samo dovršavate posao.


izvor:cosmopolitan.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

 
Pokreće Blogger.

Sample Text

Followers