Social Icons

Featured Posts

Muškarci u tridesetima

srijeda, 25. lipnja 2014.

     Muškarci u tridesetimag gori od zena


Muškarci najviše vremena, ali i novca na ljepotu potroše upravo u tridesetim godinama života, pokazalo je novo istraživanje, a rezultati pokazuju kako mnogi mjesečno potroše oko 123 eura na anti-age kreme, šminku za muškarce te beauty tretmane.

Muškarci u tridesetim godinama života na kozmetičke proizvode troše više nego muškarci drugih dobnih skupina, a rezultati istraživanja pokazuju kako triput više troše na antiage tretmane nego na teretanu, piše Daily Mail.
Studija je pokazala kako današnji metroseksualci u tridesetim godinama više troše na proizvode za uljepšavanje nego muškarci u dvadesetim i pedesetim godinama zajedno. Pritisak da moraju dobro i njegovano izgledati muškarcima stvaraju slavni frajeri poput Ryana Goslinga i Brada Pitta.



Tokom istraživanja pokazalo se kako muškarci u tridesetima na kozmetiku i proizvode i tretmane za uljepšavanje prosječno potroše oko 120 eura  mjesečno, najčešće kupujući skupe kreme za oči, luksuzne kreme za lice te i za  spa tretmane.

U istraživanju koje je proveo Debenhams u kojemu je sudjelovalo tisuću muškaraca, pokazalo se kako oni u dobi od 20 do 29 godina mjesečno na proizvode za uljepšavanje potroše oko 45 eura , muškarci u četrdesetima troše oko 90 eura, a stariji od 50 godina troše nešto manje, oko 55 eura  mjesečno.

U istraživanju muškarci također priznaju kako će određeni kozmetički proizvod prije kupiti ako ga reklamira David Beckham. Kako kažu znanstvenici, u tinejdžerskim godinama beauty ritual se zasniva na sapunu i vodi i eventualnoj uporabi električnog aparata za brijanje. No to se vrlo brzo mijenja ulaskom u tridesete godine, kada se muškarci usredotočuju na proizvode koji zadržavaju mladenački izgled i sprečavaju starenje, a novac je znatno manje bitan segment. Potrošnja na kozmetičke proizvode opada ulaskom u pedesete godine te se gotovo vraća na razinu potrošnje u dvadesetim godinama.

Druga studija, ona koju je proveo Travelodge pokazala je kako će muškarac prosječno potrošiti 97eura  na dotjerivanje, odjeću i kozmetičke proizvode za svečane noćne izlaske tijekom nadolazećih blagdana. Žene će pak potrošiti oko 90 eura.

Muškarci su također priznali kako se za svečane izlaske spremaju prosječno sat i 28 minuta, a ženama je potrebno sat i 16 minuta. U istome istraživanju u kojemu je sudjelovalo 2.500 Britanaca, 60 posto muškaraca otkrilo je kako redovito koristi sjajilo i balzam za usne, a 51 posto koristi olovku za oči.



Nema komentara:

Objavi komentar

 
Pokreće Blogger.

Sample Text

Followers