Social Icons

Featured Posts

Top destinacije za ovo ljeto

četvrtak, 19. lipnja 2014.

Makarska                

Tijekom zadnjih nekoliko godina Hrvatska je postala pravi magnet za turiste, ali sad kad je postala članica EU-a čeka je pravi turistički boom. Gosti su oduševljeni brojnim plažama, prekrasnim krajolikom jadranske obale i povijesnim znamenitostima od kojih je značajan broj pod zaštitom UNESCO-a. No Hrvatska je, piše Business Insider, poznata i po svježoj mediteranskoj hrani i dobrim vinima.

Ljubitelji hit serije 'Igra prijestolja' bit će oduševljeni kad posjete lokacije na kojima je snimana popularna serija, od Dubrovnika i okolice, preko Splita i ostalih pitoresknih mjesta. No najbolje od svega je to što je Hrvatska još uvijek jedna od najjeftinijih destinacija u Europi, pogotovo ako se izbjegne vrhunac turističke sezone u srpnju i kolovozu, savjetuje Business Insider.
Osim Hrvatske, u ovoj bi godini trebalo posjetiti Portland u Maineu u SAD-u koji ima reputaciju zanimljive nerazvikane destinacije sa sjajnom gastro i umjetničkom scenom.

Kao što je poznato, 2014. je velika godina za Brazil u kojem za nekoliko dana počinje SP u nogometu, a za dvije godine bit će domaćin i Olimpijskim ljetnim igrama. Zbog toga su se zadnjih godina po cijelom Brazilu vodili veliki građevinski radovi kako bi se osigurao smještaj za milijune turista i sportaša koji se očekuju u sljedećih nekoliko godina.

Od propasti ekonomije u 2008., Island se polako ali sigurno oporavlja i postaje jedna od privlačnijih europskih destinacija. Geotermalni izvori, prekrasna priroda i lokacije koje je proslavila serija 'Igra prijestolja' dovoljan su razlog za posjetiti ovu zanimljivu zemlju.

Tel Aviv

Tko je u prilici, trebao bi posjetiti i Kubu. Tel Aviv također postaje sve popularniji, pogotovo kao gay friendly destinacija.

Užurbani Hong Kong doživio je pravi hotelski bum, a postaje i sve zanimljiviji kao umjetnička destinacija.

Nekim je turistima luksuzni safari avantura života, a safari u Botswani, točnije u Okavango Delti idealno je mjesto za taj doživljaj.

Tokio doživljava veliki turistički bum, a vrhunski hoteli i bogata gastro scena zasigurno će privući one dubljih džepova. Nije naodmet naglasiti da je Tokio vodeći svjetski grad po broju restorana s tri Michelinove zvjezdice.


Tajland



Tajland je u protekloj godini posjetilo rekordna 23 milijuna turista, a čini se da bi ta brojka mogla još i rasti.

Veliki koraljni greben jedno je od najvećih svjetskih prirodnih bogatstava, no prekasno se počelo nešto činiti po pitanju njegova spašavanja. Koraljni greben je u opasnosti da potpuno nestane, a u zadnjih 50 godina, vjeruje se, nestalo je gotovo polovica grebena.

Sve popularnija turistička destinacija je i Austin u Teksasu, a zanimljiva i eklektična atmosfera tog grada glavni je turistički mamac.

Nikaraqva

Nikaragvu s razlogom nazivaju novom Kostarikom, no turizam u zadnje vrijeme postaje jača gospodarska grana u ovoj zemlji i očekuje se da će ove godine ugostiti preko 1,3 milijuna turista. Svakako vrijedi posjetiti grad Managua koji slovi kao jedan od najjeftinijih gradova na svijetu, a ima prekrasne plaže idealne za ronjene i surfanje.

Berlin je na glasu kao najkul europski grad. Sjajni noćni klubovi, kul barovi, zanimljivi dućani i umjetnička vibra čine ge poželjnom destinacijom, pogotovo za izlete.



izvor:tportal.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

 
Pokreće Blogger.

Sample Text

Followers