Social Icons

Featured Posts

Višnje - Za ljepotu i zdravlje

ponedjeljak, 16. lipnja 2014.


Uticaj višnje na zdravlje

Višnja ima dobar utjecaj na zdravlje zbog bogatstva vitamina, minerala i antioksidansa, a može ih se konzumirati u neograničenim količinama jer ne izazivaju nikakve nuspojave. Dostupne su cijelu godinu, u sezoni svježe, a preko zimskih mjeseci knzervirane ili smrznute, no najbolje su i najbogatije nutritivnim sastojcima u svježem stanju. Osim tamno-crvenog ploda ljekovito je i lišće, peteljke i smola biljke.
Višnja je izvor beta-karotena kojeg sadrži do 20 puta više od voćakao što je brusnica ili jagoda, bogata je melatolinom koji umiruje živčani sustav, a pogodna je za dijabetičare jer sadrži jako malo šečera. Zbog antiuplanog svojstva dobra je za liječenje upala mišića, artritisa i reumatskog artritis, a istraživanja su dokazala kako konzumacija 20 višanja na dnevnoj bazi ima jednako djelovanje na upalu kao i ibuprofen ili neka druga tableta protiv bolova. Imate li problema sa peruti na vlasištu, isperite kosu čajem od višnjinog lišća, a kako sadrže i niz vitamina vratiti će kosi jaj i mekoću. Zahvaljujući beta-karotenu i antioksidansu riješite se bora na licu i umanjite podočnjake također pomoću lista.


Višnje su voće u kojem treba uživati tijekom cijele godine, a zauzvrat one će podariti našem tijelu zdravlje i ljepotu.
Može se konzumirati svježa, sušena, smrznuta, konzervirana u obliku namaza ili pekmeza, a osim samog ploda mogu se konzumirati i sjemenke, peteljke, lišće i smola. Sušeni plodovi imaju isto djelovanje na organizam i zdravlje kao i oni u svježem stanju, te su idealna zamjena u mjesecima kada svježi plod nije dostupan. Iz peteljke se dobiva čaj koji je odličan za suzbijanje mokračnih bolesti, uklanjanje celulita i ublažavanje kroničnih prehlada.

Nema komentara:

Objavi komentar

 
Pokreće Blogger.

Sample Text

Followers