Social Icons

Featured Posts

Riješite se peruti i oporavite beživotnu kosu

četvrtak, 26. lipnja 2014.


Malo kokosova ulja, jogurta, limuna ili octa brzo se može pretvoriti u djelotvorne smjese i pripravke koji lako rješavaju uobičajene probleme s kosom. Možete napraviti domaće pripravke koje su za Huff Post otkrile nutricionistica Peggy Kotsopoulous i kozmetičarka Rianna Loving.




Prhut

Napravite smjesu
4 žlice bademovog ulja
žlice grčkog jogurta
2 žlice zdrobljene bananeNanesite na tjeme, umasirajte i držite barem pet minuta. Najdulje smjesu možete držati 15 minuta, a zatim dobro isprati. U bademu se nalaze hranjiva ulja i vitamin E. On je odličan za regeneraciju kože i hidrataciju, a vitamin B njeguje kožu. Grčki jogurt pak sadrži lakto bakterije idealne za čišćenje skalpa.





Beživotna kosa bez sjaja

Nakon šamponiranja isperite kosu kombinacijom tople vode i tri žlice limunova soka i octa. Zatim dobro isperite i stavite regenerator.
Limunov sok posvjetljuje kosu i daje sjaj, a ocat ima ljekovita svojstva.

Dok je kosa još vlažna, utrljajte na kožu malo maslinova ulja jer je puno kalcija te vitamina E i K.





Naelektrizirana kosa

Protiv naelektrizirane kose koja neposlušno strši na sve strane dovoljan je samo jedan sastojak - kokosovo ulje. Vrlo malu količinu kokosova ulja stavite na jagodice prstiju pa lagano provucite po kosi od vrha glave prema dolje. Kosa više neće izgledati neuredno i nezdravo, ali se neće ni mastiti.


Nema komentara:

Objavi komentar

 
Pokreće Blogger.

Sample Text

Followers