Social Icons

Featured Posts

Stopala - Kako do lijepih i njegovanih stopala

četvrtak, 12. lipnja 2014.


Mali savjeti velika pomoć

Kupka za stopala

Kupka od citrusa priprema se od jednog grejpfruta isječenog na kriške, četiri grančice svježeg ruzmarina i četvrtine šolje soli za kupanje. Sve pripremljene sastojke stavite u lavor i prelijte sa dve šolje tople vode.



Soda bikarbona za lijepa stopala

Prije spavanja rastvoriti tri kašike sode bikarbone i malo tečnog sapuna u pet litara vrele vode, sačekati da se voda malo prohladi pa namočiti stopala 15 minuta. Kada omekšaju, istrljati pete kamenom i namazati hranljivom kremom za njegu stopala ili vazelinom ako su pete suviše ispucane. Obuti pamučne čarape i leći u krevet. Toplota širi pore pa krema dublje prodire u kožu i efikasnije djeluje. Ovaj postupak treba ponavljati pet dana zaredom, pa se preporučuje pauza od sedam dana. Ukoliko je potrebno, tretman može da se ponovi. 




 Nokti

Osvježite stopala u toploj kupki 15 minuta. Odgovarajućim priborom uklonite zanoktice i potisnite kutikulu na svim noktima. Uklonite lak, ako su nokti bili nalakirani, pa uzmite posebnu turpiju za poliranje. Energičnim, kružnim pokretima prijeđite nekoliko puta svaki nokat, dok se površina ne zasija. Makazicama isjecite ili isturpijajte nokte u željeni oblik.

 Lak za nokte

Sređene nokte možete da ukrasite lakom. Nokte uvijek prvo namažite slojem providnog laka, pa tek onda onim u boji. Ne zaboravite da prste na nogama razdvojite sunđerom koji će pomoći da se svježe nalakirani nokti ne zalijepe za prste. 

Nema komentara:

Objavi komentar

 
Pokreće Blogger.

Sample Text

Followers