Social Icons

Featured Posts

Šminkanje u ljetnim danima

ponedjeljak, 16. lipnja 2014.

Ljetnje vrućine mogu vam predstavljati pravu noćnu moru. Lice se sjaji od znoja i masnoće, šminka se topi.

 Najlakša varijanta da se izađe na kraj sa ovom neprijatnom pojavom jeste da se ne šminkate i da višak masnoće povremeno uklonite sa lica tupferom ili običnom papirnom maramicom. Ako vam se ta ideja ne dopada i baš volite da ste našminkane, evo nekoliko savjeta  da vam šminka „preživi“ vrućinu.

Ukoliko imate problema sa masnom kožom, odaberite dobru hidratantnu kremu za lice bez ulja. Dobro je i ako je to neka krema koja ubija sjaj, to jest upija višak masnoće. Izbjegavajte puder (ružno izgleda kad se topi na suncu!), a ako vam je potrebno da prikrijete bubuljice ili podočnjake, za to upotrijebite korektor.  Možete pokušati sa transparentnim puderom u prahu koji ćete nanijeti u tankom sloju, i to samo na „T zonu“.

Ako volite rumenilo i bronzere, ljeto vas može namučiti, jer oni na toploti umiju da izgledaju prilično neuredno. Pokušajte sa krem ili gel varijantom, jer se takva tekstura duže zadržava na licu, bez obzira na vremenske uslove – koža ih jednostavno upije, odatle dugotrajnost.

Kada na visokim temperaturama želite da vam sjenka i maskara ostanu na licu, potrebna je izvjesna priprema. Na kapke prvo nanesite osnovu u vidu bež puderaste sjenke. Potom nagnite glavu unazad i oborite pogled – tako ćete „poravnati“ kapke, pa se sjenka neće zadržavati u uglovima. Što se maskare tiče, obavezno upotrebite vodootpornu.

Neizbježno je da će lice prije ili kasnije početi da vam se sija. Da biste se izborile sa tim, povremeno upotrebljavajte specijalne tupfere za uklanjanje masnoće – ali samo na onim djelovima lica koji se izrazito sjaje, da ne biste pokvarile šminku. Pomaže i ako osvježavate lice specijalnim antibakterijskim tonerima, jer time spriječavate pretjerano sijanje kože i zatvaranje pora, plus i osvježavate šminku.

Nema komentara:

Objavi komentar

 
Pokreće Blogger.

Sample Text

Followers